TV Alfa 05.03.2013

0
568

НЕ ОЧЕКУВА ЖЕСТОКА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА

Судејќи по почетната реторика на главните политички актери не очекува жестока кампања за локалните избори,оценуваат познавачите на состојбите.Новинарот Бранко Ѓорѓески смета дека по само два дена од почетокот на кампањата треба да не загрижува тешкиот вокабулар, особено кога ќе се земат предвид и случувањата надвор од партискиот ринг, како протестите кои често имаат и етнички предзнак. Тој вели дека влогот во овие избори е голем особено по исходот од средбите со претставниците на меѓународната заедница…( More…)