Home Research

Research

CRPM has technical and human resources, knowledge and experience for conducting quantitative and qualitative research country and SEE region-wide. The quantitative research is mainly based on the surveying capacity of CRPM. The technical resources of CRPM are: software system for entering survey data, system for sampling, and 6 landline telephone lines that allow simultaneous surveying by phone. Also the organization has a developed plan for conducting field surveys country and region-wide. The qualitative research is conducted by using various approaches most often individual interviews and/or focus groups. This type of research is undertaken by the more experienced and educated staff: public policy analysts and experts in relevant field of research interest.

Posts related to Research

Национален извештај: Европски работнички совети, реалност или иднина?

  Националниот извештај под наслов „Европски работнички совети, реалност или иднина?“ е изготвен во рамките на проектот „Подобрување на квалитетот и нивото на застапеност на...

Инфографик: Кој ги донесува одлуките во 17-те анализирани општини?

Донесувачите на одлуки кои беа анализирани се: градоначалници, претседатели на Совети, членови на Совети, координатори за еднакви можности, координатори на кризни штабови, раководители на...

Latest Web posts

GBWN’s Quest for a Feminist Post-COVID-19 Recovery

Based on the national watchdog reports and the impact COVID-19 response had on gender equality, the Gender Budget Watchdog Network will launch a campaign...

Обука за градење на капацитетите на граѓанските организации во областа на родово одговорното буџетирање

Во рамки на проектот „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на локалните акциски планови за родова еднаквост“  во...

Повик за ангажирање на обучувачи

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ОБУЧУВАЧИ (3 обучувачи*3 дена*2 обуки) Во рамките на проектот: „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на...

Повик за учество на Школата за јавни политики Мајка Тереза за генерација 2021/2 година

Во тек е уписот за единаесеттата генерација (2021/2022) учесници на Школата за jавни политики „Мајка Тереза„, организирана од Центар за истражување и креирање политики...

ШТО Е ПОТРЕБНО ДА ОПФАЌА/РЕГУЛИРА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК?

Во моментов Кривичниот законик го криминализира САМО силувањето како посебно кривично дело. Бараме криминализирање на СИТЕ форми на насилство врз жените со што сторителите ќе...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe