Home Policy cycle management

Policy cycle management

Unlike other think tanks CRPM manages the whole policy cycle. It identifies policy problems and sets the policy agenda of the government, provides problem and situation analysis and identifies policy options that are evaluated and their impact is assessed before being recommended for adoption. The organization also acts as a watchdog and monitors policy implementation as well as has experience in ex-post policy and project/program evaluation.

Posts related to Policy cycle management

Стручна дебата со клучни експерти од областа на кривичното право во...

Во хотел Александар II во Скопје организиравме стручна дебата со клучни експерти од областа на кривичното право во врска со измените на Кривичниот законик...

Претставена анализата на потребите за усогласување на Кривичниот законик со Истанбулската...

Во рамки на проект спроведуван од страна на Center for Research and Policy Making и Македонско Женско Лоби беше претставена Анализата на потребите за усогласување на Кривичниот...

Latest Web posts

School of Public Policy Mother Theresa First Session in 2021: Challenges to Public policy...

School of Public Policy Mother Theresa First Session in 2021 Challenges to Public policy making in times of Covid-19     A brief explanation of the rationale,...

ЦИКП стана член на Платформата за родова еднаквост

Со вмрежувањето со граѓанските организации кои членуваат во Платформата за родова еднаквост и здружувањето на заедничката експертиза во различни области, ќе продолжиме заедно да...

Министерска дебата-Предизвици за родовата рамноправност при донесувањето одлуки

Денес со Министерска дебата на тема „Предизвици за родовата рамноправност при донесувањето одлуки“ беше затворена кампањата „Месец на родова рамноправност во донесувањето одлуки“ во...

Родова анализа на лидерските позиции и општинските програми за 2020/2021 година

Родовата анализа на лидерски позиции и општински програми е спроведена во рамки на проектот „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски иницијативи, следење...

Министерската онлајн дебата „Предизвици за родовата рамноправност при донесувањето одлуки“

Чест ни е да ве поканиме на министерската онлајн дебата „Предизвици за родовата рамноправност при донесувањето одлуки“ со која ќе ја затвориме кампањата „Месец...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe