The Second Session of the School of Public Policy |Mother Teresa|

0
982

On  9 June  2011 in FON University, Skopje and on 10-12 June in the Hotel Toni, Ohrid  within the School of Public Policy “Mother Teresa”  was organized the Second Session,  Generation 2010/2011. 

  9 June – FON University, Skopje; 10-12 June, Hotel Toni – Ohrid

[slideshow id=12 w=480 h=320]

 


PROGRAM


 

DAY 1

14:00 Official opening of the seminar by representatives of the Swiss Embassy, Center for Research and Policy Making and Prof. Dimitar Mirchev member of the Program Advisory Board of the School of Public Policy “Mother Teresa”

14:30 Session one: Public policy and public value By: Dr. Marija Risteska

15:45 – 16:15 Coffee break and discussion

16:15 – 17:30 Session two: Council of Europe / Ethics in Diplomacy By: Blagoj Zasov, Ambassador

17:30-18:00 Discussion

 

DAY 2

Up till 13:00 Arrival of the participants in the hotel

13:30 Lunch

14:15-15:45 Session three: Ethics and political ideology By: Rizvan Sulejmani

15:45-16:00 Break

16:00-17:15 Session four: Political Polling and Ethics By: Vladimir Bozhinovski, Institute for Political Research

17:15-17:45 Coffee break and discussion

17:45-19:00 Session five: Electoral Campaigns, Political Communication and Ethics By: Angelka Peeva Laurencic, Image PR – Managing director

19:00-19:20 Discussion

19:30 Dinner

 

DAY 3

9:00-10:30 Breakfast

10:30-11:45 Session six: Ethics in Campaigns: Case Study Kosovo By: Besnik Tahiri, Kosovo Local Governance Institute – Director

11:45-12:15 Coffee break and discussion

12:15-13:00 Session seven: Ethics in business/ Ethics in public speech By: Agim Jonuz, Director of GRAWE Group Macedonia; Former spokesmen in the government; Columnist

13:00-13:30 Discussion

13:30-14:30 Lunch

14:30-16:00 free time

16:00-17:15 Session eight: Political Marketing and Ethics By: Dr.Tatiana Burudzieva, lecturer St. Climent Ohridski, Sofia, Bulgaria

17:15-17:45 Coffee break and discussion

17:45-19:00 Quiz

19:30 Dinner

20:30 watching the movie: The Ghost Writer/Network/All the President’s man discussion of the movie; free time

 

DAY 4

9:00-10:30 Breakfast

10:30-11:45 Session nine: Political marketing/Case study By: Gordica Karanfilovska, PhD researcher at Institute for Legal and Political Sciences, Faculty of Law “Iustinianus Primus”

11:45-12:15 Discussion

12:30 free time/departure

 


EVALUATION


1. 1. Are you satisfied with the selection of the theme and the individual lessons for the second session of the School?

Answer: 17 yes 2 no

1.2 If yes, please rate with 1-5 how much are you satisfied with the selection of themes, with circling in which 1 is the least while 5 is the most

1 2 3 4 5

Answer: 4.26

2. How much are you satisfied with the lectures of D-r Marija Risteska?

1 2 3 4 5

Answer: 4.63

3. How much are you satisfied with the lectures of Mr. Blagoj Zasov?

1 2 3 4 5

Answer: 3.31

4. How much are you satisfied with the lectures of Mr. Rizvan Sulejmani?

1 2 3 4 5

Answer: 3.52

5. How much are you satisfied with the lectures of Mr. Vladimir Bozhinovski?

1 2 3 4 5

Answer: 4.05

6. How much are you satisfied with the lectures of Ms. Angelka Peeva Laurencic?

1 2 3 4 5

Answer: 3.42

7. How much are you satisfied with the lectures of Mr. Besnik Tahiri from Prishtina, Kosovo?

1 2 3 4 5

Answer: 4.52

8. How much are you satisfied with the lectures of Prof. D-r Tatiana Burudzieva from Sofia, Bulgaria?

1 2 3 4 5

Answer: 4.68

9. How much are you satisfied with the lectures of Ms. Gordica Karanfilovska?

1 2 3 4 5

Answer: 3.52

10. What would be your suggestions for themes for the third session or the School for Public Policy?

Influence of the media in the creation of the public; economy; building political coalitions; good governance; European integration; multiethnic society; education policy; theme related to the name issue; the future of the Balkan, possible scenario for development and management of events; implementation of policies; politics in the education institutions – influence of the politics on the children and youth; security sector;

11. Who would be your suggestion for a lecturer (from Macedonia or elsewhere) for the third session and on what theme?

Bijana Vankovska; Trajan Gocevski; Ferid Muhic; Kim Mehmeti; Ermira Mehmeti Devaja; Gordana Siljanovska – capacities of the local government to implement public policies; member of the parliament – work of the parliament; trainers; Margarita Caca Nikolovska; Dane Taleski; Vasil Tupurkovski; Ljubomir Frckovski; Vojin Dimitrijevic (Srbija); Ljupco Zikov; Nikola Mladenov; Stevo Pendarovski; Martin Protuger.

12. What where you missing in this training?

Most answers: more practical exercises and group work; more free time.

13. How much are you satisfied with the movie on the second session?

1 2 3 4 5

Answer: 4.31

14. How much are you satisfied with the organizing team of the School?

1 2 3 4 5

Answer: 4.82

15. Did you learn new things from the discussions with the other participants in the session?

17 Yes 2 No

16. How much are you satisfied with the group work on the second session?

1 2 3 4 5

Answer: 4.05

17. Please rate with 1-5, by circling where 1 is the least and 5 is the most?

А) Availability of location

1 2 3 4 5

Answer: 4.88

Б) Availability of information about the session before the session and during the session

1 2 3 4 5

Answer: 4.52

В) Availability of materials from lecturers

1 2 3 4 5

Answer: 3.41

C) Food and hotel service

1 2 3 4 5

Answer: 4.35

D) Availability to the organizing team of the School

1 2 3 4 5

Answer: 5.00

17. How much are you satisfied with the organization of the activities out of the lectures?

1 2 3 4 5

Answer: 4.70

18. Did you in the past participated on a similar program or seminar?

Conrad Adenauer political academy; Friedrich Ebert Stiftung political academy; ESDP; trainings in the field of human rights, legislative process etc. ;ISUM – Summer University Macedonia; South East European Youth Leadership Institute; etc.

19. Your suggestion for activities in future sessions of the School

More games, group work, competitive activities, solving concrete problems.

20. Where would you like the next session of the school to be held?

Mavrovo, Hanioti, Berovo, Strumica, Solun, Skopje, mountain.