The Second Session of the School of Public Policy |Mother Teresa|

0
850

On 09- 11 December 2011 in the Hotel Milenium, Bitola within  the School of Public Policy “Mother Teresa” was organized the Second Session Generation 2011/2012. 

 

Generation 2011/2012, Hotel Milenium, Bitola

[slideshow id=9 w=480 h=320]

 

PROGRAM

 

Day 1: 09th December

17:00-17:15

Opening of the Second Session of the School of   Public Policy |Mother Teresa|, “Improving   public policy in Western Balkans”, Zhidas Daskalovski,   Director of the School of Public Policy “Mother Teresa”

17:15 – 17:45

Lecture: The process of creating public policies   of the green political parties in Macedonia

Lecturer: Liljana Popovska, MP (DOM)

 

17:45 – 19:00

Lecture: “The participation of the citizens in   the process of creating public policies”

Lecturer: Irena Cvetkovic, Coalition “Sexual and health right   of marginalized communities”

 

19:00 – 20:30

Dinner

 

20:30 – 22:00

Stand-up comedy (live) with Marijan Georgievski

 

Day 2: 10th December

9:00 – 10:00

Breakfast

10:00-11:15

Lecture: The Role of CSOs in Improving Public   Policies at Regional Level

Lecturer: Borislav Mavrov, PhD – Program Director of European   Institute, Sofia, Bulgaria

 

11:15 – 11:45

Coffee break

 

11:45 – 13:00

Lecture: Public Policy Formulation and   Development Planning

Lecturer: Juliana Nikolova, Adviser to the Prime Minister   cabinet on European policy matters, Sofia, Bulgaria

 

13:30 – 14:30

Lunch

 

14:30 – 16:00

Coffee at Širok Sokak

 

16:00 – 17:15

Side event (Presentation of the doctoral   dissertation)

Lecture: Relationship (historical and contemporary) between   the AegeanMacedonian refugees and the sovereignties under which they have   lived (Greece, Poland, Macedonia, Yugoslavia, Bulgaria, etc.)

Lecturer: Daniel Pout, PhD Candidate

 

17:15 – 17:45

Break

 

17:45 – 19:00

Lecture: “The process of creating public   policies with particular reference to Republic of Macedonia”

Lecturer: Jonuz Abdulahi, PhD

 

19:00 – 20:00

Dinner

 

20:00 – 20:30

Presentation of the Summer University in Strasbourg   2011 – participants from the previous generation

 

20:30 – 22:00

Case study

Moderator: Mile Aleksoski

22:00

watching the football game: Real Madrid – Barcelona   (optional)

 

Day 3: 11th December

09:00 – 10:00

Breakfast

 

10:00 – 11:15

Lecture: The accession process of the Western   Balkan countries in the European Union

Lecturer: Arta Ibrahimi, PhD

 

11:15 – 12: 15

Lecture: “The position and function of the   national parliaments in EU and the European integration of the Macedonian   assembly”

Lecturer: Karolina Ristova Asterud, PhD

12:30

Bitola sightseeing

 

14:00

Lunch

 

15:00

Departure

 


EVALUATION


 

1. Are you satisfied with the choice of topics at the second   session of the school?Answer: 17 Yes 3 No1. 2. If yes, please indicate with 1-5 how much you are   satisfied with the choice of topics, while 1 being least and 5 the most.

 

Answer: 4.53

 

2. How much you are generally satisfied with the lecture of   Liljana Popovska, MP?

 

Answer: 3.12

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 20%

 

B) it introduced an interesting topic 40%

 

C) it was known 13%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 0%

 

E) it was a good topic but monotonous 27%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 0%

 

3. How much you are generally satisfied with the lecture of   Irena Cvetkovic?

 

Answer: 4.26

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 33.3%

 

B)it introduced an interesting topic 33.3%

 

C) it was known 6.7%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 20%

 

E) it was a good topic but monotonous 0%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 6.7%

 

4. How much you are generally satisfied with the lecture of   Borislav Mavrov from Sofia, Bulgaria?

 

Answer: 3.66

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 16.7%

 

B) it introduced an interesting topic 22.2%

 

C) it was known 33.3%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 16.7%

 

E) it was a good topic but monotonous 11.1%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 0%

 

5. How much you are generally satisfied with the lecture of   Juliana Nikolova from Sofia, Bulgaria?

 

Answer: 3.76

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 23.53%

 

B) it introduced an interesting topic 41.17%

 

C) it was known 5.88%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 17.65%

 

E) it was a good topic but monotonous 11.77%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 0%

 

6. How much you are generally satisfied with the lecture of   Prof. Daniel Pout?

 

Answer: 3.62

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 20%

 

B) it introduced an interesting topic 13%

 

C) it was known 7%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 13%

 

E) it was a good topic but monotonous 40%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 7%

 

7. How much you are generally satisfied with the lecture of   Prof. Dr. Jonuz Abdulai?

 

Answer: 3.70

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 11.8%

 

B) it introduced an interesting topic 17.7%

 

C) it was known 35.4%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 23.3%

 

E) it was a good topic but monotonous 11.8%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 0%

 

8. How much you are generally satisfied with the lecture of   Mile Aleksoski?

 

Answer: 4.83

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 55.60%

 

B) it introduced an interesting topic 33.30%

 

C) it was known 0%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 5.55%

 

E) it was a good topic but monotonous 0%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 5.55%

 

9. How much you are generally satisfied with the lecture of   Prof. Dr. Arta Ibrahimi?

 

Answer: 3.88

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 52.93%

 

B) it introduced an interesting topic 11.77%

 

C) it was known 5.88%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 11.77%

 

E) it was a good topic but monotonous 11.77%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 5.88%

 

10. How much you are generally satisfied with the lecture of   Prof. Dr. Karolina Ristova Asterud?

 

Answer: 4.22

 

Circle the most appropriate answer!

 

The lecture:

 

A) it gave me new knowledge about the topic 55.2%

 

B) it introduced an interesting topic 11.2%

 

C) it was known 5.6%

 

D) it contributed to develop an interesting discussion 11.2%

 

E) it was a good topic but monotonous 11.2%

 

F) it was too high for my knowledge 0%

 

G) it was a topic not appropriate for the session 5.6%

 

11. .What would be your suggestion for topics for the future   session of the School?

 

Political culture; The Council of Europe and the challenges   today; Ecology; Multiculturalism; Local governance and decentralization;   Crisis management;Geopolitics; Economy; Sustainable Development; Public   opinion and mass communications.

 

12. What would be your suggestion for the lecturer (domestic,   foreign) for the next session of the school and the topic?

 

Zarko Puhovski, Croatia; Teuta Arufi; Ferid Muhic; Tatjana   Petrushevska; Adelina Marku; Besa Arifi; Saso Georgievski; Mirka Velinovska;   Nazmi Maliki; Lidija Georgieva; Suad Misini; Dane Taleski.

 

13. What did you missed during the session?

 

Individual answers:

 

– It will be interesting if we have more time to debate

 

– Lecturers to choose more interesting topics/lectures

 

15. How much you are satisfied with the organizing team of the   School?

 

Answer: 4.89

 

15. Did you learn new things from the discussions of the other   participants during the school session?

 

20 Yes / No

 

16. Please rate from 1-5, with 1 being least and 5 the most?

 

A) Availability of location

 

Answer: 4.94

 

B) Availability of the information for the sessions prior to   and during the session

 

Answer: 4.83

 

C) Availability of materials by lecturers

 

Answer: 4.44

 

D) Food and hotel service?

 

Answer: 4.55

 

E) Availability of the organizing team of the School

 

Answer: 4.89

 

17. How much are you satisfied with the organization of the   activities outside the lecture?

 

Answer: 4.61

 

18. Additional Comment

 

Individual comments:

 

1. To establish rules for discussions

 

2. Different menu for the meals

 

3. There should be discussion and debate but primarily we are   here for the lecturers

 

4. The session was weaker compared with the previous one   regarding the topic

 

5. The lecturers were excellent

 

6. It will be better if we do not have evening lectures