Home Управување со циклус на политики

Управување со циклус на политики

Unlike other think tanks

За разлика од другите тинк тенк организации, ЦИКП го управува целиот циклус на дадена политика. Ги идентификува политичките проблеми и поставува политичка агенда за Владата, ги анализира проблемот и ситуацијата, ги идентификува претходно проценетите политички опции, како и нивното влијание пред да бидат предложени за  усвојување. Организацијата исто така има улога на чувар-надзорник во спроведувањето на политиките, а поседува и искуство во екс-пост политика и проценка на проектот / програмата.

Posts related to Policy cycle management

Latest Web posts

5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe