Home Застапување

Застапување

Најголемиот предизвик за тинк-тенк организацијата е да допреме до нашите главни “клиенти”, т.е. креаторите на политиките, како што се пратениците, Владата и јавните службеници. Тие најчесто работат со полн капацитет и често немаат време и енергија да се консултираат со нас во однос на политиките. Понекогаш, тие можеби не се ни свесни за значењето и вредноста на политичката анализа и советување, па затоа постојано осмислуваме форми и инструменти за да допреме до нив. Организацијата крои поединечен план за застапување за секој од публикациите или анализи. За целите на застапувањето, организацијата ги користи медиумите и социјалните мрежи, но, исто така гради и коалиции со надворешните чинители и ги ангажира во интерактивно советување за политиките.

Posts related to Advocacy

Latest Web posts

5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe