Home Evaluations/assessments

Evaluations/assessments

CRPM works on evaluations of completed projects of various clients, prepares evaluations and advice on how to improve workings of different organizations and companies, expert evaluations of democratic processes in Macedonia, and assessment of development policies of international donors. Evaluations are conducted using quantitative and qualitative research methods, using the result based management framework.

Posts related to Evaluations/assessments

Latest Web posts

GBWN’s Quest for a Feminist Post-COVID-19 Recovery

Based on the national watchdog reports and the impact COVID-19 response had on gender equality, the Gender Budget Watchdog Network will launch a campaign...

Обука за градење на капацитетите на граѓанските организации во областа на родово одговорното буџетирање

Во рамки на проектот „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на локалните акциски планови за родова еднаквост“  во...

Повик за ангажирање на обучувачи

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ОБУЧУВАЧИ (3 обучувачи*3 дена*2 обуки) Во рамките на проектот: „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на...

Повик за учество на Школата за јавни политики Мајка Тереза за генерација 2021/2 година

Во тек е уписот за единаесеттата генерација (2021/2022) учесници на Школата за jавни политики „Мајка Тереза„, организирана од Центар за истражување и креирање политики...

ШТО Е ПОТРЕБНО ДА ОПФАЌА/РЕГУЛИРА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК?

Во моментов Кривичниот законик го криминализира САМО силувањето како посебно кривично дело. Бараме криминализирање на СИТЕ форми на насилство врз жените со што сторителите ќе...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe