TV Sitel 09.11.2012

0
702

ПОПОСКИ: МАКЕДОНИЈА ИМА ИНСТИТУЦИОНАЛЕН КАПАЦИТЕТ ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

Република Македонија е кандидат за членство во ЕУ од 2005 година, а предноста од седумгодишното чекање датум за почеток на пристапните преговори е што земјата изгради институционални капацитети што ќе и овозможи полесно справување со предизвиците во текот на преговорите.