Home School Year 2017/8

School Year 2017/8

Latest Web posts

Инфографик: Гледишта на претставници од синдикатите по однос на правната рамка и практиките за...

Синдикалните организации се согласни дека процесот на хармонизација на националното законодавство со правото на ЕУ се одвива без особени пречки, но потенцираат дека загрижува...

KEY takeaways from the webinar “Quest for feminist post- COVID-19 recovery”

The key takeaways from the webinar entitled “Quest for feminist post- COVID-19 recovery“ at which we gathered more than 80 participants: ➡ WB countries and...

Инфографик: Правна рамка за претставување и вклучување на вработените во донесување одлуки

Информирањето и консултирањето на вработените е прашање на кое Европската Унија посветува должно внимание. Во рамките на процесот за хармонизација на домашното трудово законодавство...

Инфографик: Европски работнички совет – механизам за информирање и консултирање на работниците во процесот...

Во 2012 година, во рамките на процесот за хармонизација на домашното трудово законодавство со правото на Европската Унија мошне солидно е транспонирана Директивата 2009/38/ЕЗ...

Quest for a Feminist Post-COVID-19 Recovery Webinar

Based on the national watchdog reports and the impact COVID-19 response had on gender equality, the Gender Budget Watchdog Network will launch a campaign...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe