Latest Web posts

Повик за учество на Школата за јавни политики Мајка Тереза за генерација 2021/2 година

Во тек е уписот за единаесеттата генерација (2021/2022) учесници на Школата за jавни политики „Мајка Тереза„, организирана од Центар за истражување и креирање политики...

ШТО Е ПОТРЕБНО ДА ОПФАЌА/РЕГУЛИРА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК?

Во моментов Кривичниот законик го криминализира САМО силувањето како посебно кривично дело. Бараме криминализирање на СИТЕ форми на насилство врз жените со што сторителите ќе...

Oбука за јакнење на капацитетите на синдикатите од државата

Центарот за истражување и креирање политики на 19.07.2021 година организираше обука посветена на јакнење на капацитетите на синдикатите од државата. Учесниците имаа можност да...

План за имплементација на ГАП III на национално ниво

Во соработка со Заедницата на единиците на локалната самоуправа и со поддршка на Делегацијата на Европската Унија 🇪🇺 во Скопје, се одржа онлајн консултациска...

Национален извештај: Европски работнички совети, реалност или иднина?

  Националниот извештај под наслов „Европски работнички совети, реалност или иднина?“ е изготвен во рамките на проектот „Подобрување на квалитетот и нивото на застапеност на...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe