Latest Web posts

Обука за градење на капацитетите на граѓанските организации во областа на родово одговорното буџетирање

Во рамки на проектот „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на локалните акциски планови за родова еднаквост“  во...

Повик за ангажирање на обучувачи

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ОБУЧУВАЧИ (3 обучувачи*3 дена*2 обуки) Во рамките на проектот: „Низ женски леќи: покревање на политики и буџетски инициjативи, следење на спроведувањето на...

Повик за учество на Школата за јавни политики Мајка Тереза за генерација 2021/2 година

Во тек е уписот за единаесеттата генерација (2021/2022) учесници на Школата за jавни политики „Мајка Тереза„, организирана од Центар за истражување и креирање политики...

ШТО Е ПОТРЕБНО ДА ОПФАЌА/РЕГУЛИРА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК?

Во моментов Кривичниот законик го криминализира САМО силувањето како посебно кривично дело. Бараме криминализирање на СИТЕ форми на насилство врз жените со што сторителите ќе...

Oбука за јакнење на капацитетите на синдикатите од државата

Центарот за истражување и креирање политики на 19.07.2021 година организираше обука посветена на јакнење на капацитетите на синдикатите од државата. Учесниците имаа можност да...
5,894FansLike
287FollowersFollow
11SubscribersSubscribe