Latest news

Research Areas

Research

Trainings

Advocacy

Analysis

Projects

Државен натпревар за есеи (ДНЕ) на тема: “Дваесет години Западен Балкан...

  Во рамките на проектот "REACT!", Алфа Центар, Никшиќ, Црна Гора, како носител на проектот и Центарот за истражување и креирање политики како партнер, објавуваат...

Претставник на ЦИКП и македонски пратеници во посета на германскиот Бундестаг...

Од 6-9 јуни оваа година, претставник на Центарот за истражување и креирање политики, придружуван од пратениците Лилјана Затуроска, Маја Морачанин и Хари Локвенец, присуствуваа во...
5,133FansLike
269FollowersFollow
11SubscribersSubscribe

Latest Facebook Posts

Latest Web Posts

Седмично предавање со проф. Константин Миноски

Во среда 31.10.2018 гостин предавач ни беше професорот Константин Миноски од Филозофски Факултет при УКИМ. Во х. Порта во 18 часот тој ни зборуваше...

Седмично предавање со проф. Владимир Божиновски

Во среда 24.10.2018 во х.Порта гостин предавач беше проф.Владимир Божиновски, од Правен факултет, УКИМ, и директор на Институт за политички истражувања ИПИС. Тој дискутираше...

Седмично предавање со проф. Илија Ацески

Во среда на 17.10.2018 во 18 во х.Порта. Професорот Илија Ацески зборуваше на тема: "Идентитетот во глобалното време".

Седмично предавање со проф. Бранко Саркањац

Проф. Бранко Саркањац одржа предавање на тема „Се што сакавте да дознаете за Сарт, референдумот,  и јавните политики„ на 9.10.2018 во х. Порта.

CRPM YouTube Channel

In the media

Conferences

Publications

Job opportunities