Home » Archives by category » Projects
Brand Management – a new chapter in the training cycle of Smart Start project

Brand Management – a new chapter in the training cycle of Smart Start project

Бренд менаџмент – ново поглавје од обуките од проектот Смарт Старт Од 08-09.02.2017 во Берово се одржа шестата по ред обука во рамки на проектот Смарт Старт. Обучувачката Љупка Наумовска на претставниците на идните социјални претпријатија им пренесе знаење за тоа како се развива една бренд стратегија, како и за тоа кои се основните правила [...]

Smart Start project

Smart Start project

ЦИКП во рамките на Смарт старт проектот работи на градење на капацитетите и промоција на невладините организации во социјални претприемачи, но и во унапредување на овозможувачката средина за развој на социјално претприемништво. Во тој контекст вчера тимот на ЦИКП заедно со 26 организации вклучени во Смарт Старт проектот ги поднесе Коментарите на нацрт програмата за реформи во [...]

Fourth training within the project Smart Start

Fourth training within the project Smart Start

Четврта обука во рамки на проектот Смарт Старт За време на четвртата обука, идните социјални претприемачи и претприемачки дознаа како се осмислува дизајн за производ или услуга. Предавачка овој пат беше Софија Богева, консултантка за иновации при УНДП. Учесниците и учесничките добија знаење околу Design Thinking методологијата, а преку поединечни и групни вежби се запознаа [...]

Third training within the Smart Start project

Third training within the Smart Start project

  Трета обука во рамки на проектот Смарт Старт Од 12-13 овој месец во Крушево, се одржа третата по ред обука за избраните невладини организации во рамки на проектот Смарт Старт. Овој пат идните социјални претприемачи се здобија со знаења од областа на маркетингот и техниките за промоција на производи и услуги. Директна продажба, односи [...]

ЕВРОПСКИОТ СУД НА РЕВИЗОРИ: ЛОТОС ПРОЕКТОТ ИМАШЕ ПОЗИВИТВНО ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ДОБРОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА ЛОКАЛНО НИВО

ЕВРОПСКИОТ СУД НА РЕВИЗОРИ: ЛОТОС ПРОЕКТОТ ИМАШЕ ПОЗИВИТВНО ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ДОБРОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА ЛОКАЛНО НИВО

Европскиот суд на ревизори во последниот извештај во кој се анализира влијанието на ИПА проектите од областа на реформа на јавната администрација, транспортот и животната средина врз зајакнувањето на сѐопштите административни капацитети во земјава, го издвојува проектот „ЛОТОС“ како проект преку кој се успеало во размената на најдобрите анти-коруптивни практики, како и во вмрежувањето граѓански [...]

PROJECT INFO SHEET

PROJECT INFO SHEET

Full project name: „Sustaining civil society impact through social entrepreneurship and innovations in Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro, Macedonia and Turkey“ Duration: 40 months, starting from December 2015 About Smart Start is project co-financed by the European Union, through the Civil Society Facility and Media Programme 2014-2015, Support to regional thematic networks of Civil Society [...]

ИЗВЕШТАЈ | РАБОТИЛНИЦА – СЛОБОДА НА ИНФОРМАЦИИ И ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ

ИЗВЕШТАЈ | РАБОТИЛНИЦА – СЛОБОДА НА ИНФОРМАЦИИ И ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ

,,Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) во рамките на проектот финансиран од Европската Унија ,,Застапување за отворена влада: поставување на агендата на граѓанското општество и мониторирање на владините акциски планови“ и поддржан од Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) ја одржа втората работилница со тема Слобода на информации и отворени податоци за процесот [...]

ИЗВЕШТАЈ | РАБОТИЛНИЦА – ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ

ИЗВЕШТАЈ | РАБОТИЛНИЦА – ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) во рамките на проектот финансиран од Европската Унија ,,Застапување за отворена влада: поставување на агендата на граѓанското општество и мониторирање на владините акциски планови“ и поддржан од Организацијата за развој на Обединетите Нации (УНДП) ја одржа првата работилница со тема Транспарентност и отчетност од процесот за креирање на [...]

Oбука во рамки на проектот „МIPEX” за подобра вклученост на странците во земјите од Западен Балкан

Oбука во рамки на проектот „МIPEX” за подобра вклученост на странците во земјите од Западен Балкан

НВО „Група 484“ од Белград, Р. Србија, во периодот 1-2 Март 2016 година, организираше обука за претставниците на невладиниот сектор кои работат на истражувањето „МIPEX”, како и за балканските државни службеници од соодветните министерства кои работат на полето на легалната миграција. Центарот за истражување и креирање политики учествуваше со свој претставник, а беше придружуван и [...]

Извештај за тркалезна маса

Извештај за тркалезна маса

ТЕМА: Отворено владино партнерство – подобрување на процесот на подготовка на акциониот план за поефикасни мерки Место: ЕУ Инфо Центар (Св. Кирил и Методиј 52 – V, 1000 Скопје) Време: 29 февруари 2016 Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП), во рамките на проектот финансиран од Европската унија ,,Застапување за отворена влада: поставување на агенда [...]

Page 1 of 8123Next ›Last »