Нова Македонија 07.03.2013

0
1067

ИМЕТО ШТАНЦА НОВИ ПРЕДАВНИЦИ И ПАТРИОТИ

Локалните избори започнаа со препукувања поврзани со проблемот за името и за тоа кој е поголем предавник, а кој патриот. Ваквата дебата се наметна и поради претходните случувања поврзани со бојкотот на опозицијата и вклученоста на меѓународната заедница во решавањето на недоразбирањата, што ги подгреа гласините дека во заднина всушност е можноста за решавање на спорот со Грција. ( More…)