School Events

Трето седмично предавање со Синиша Алексоски

  Третото седмично предавање се одржа во четврток 12.10. во 18 часот во х.Порта. Предавач воведничар…

Второ седмично предавање за 2017/8 со Никола Бертолини

Второто седмично предавање со дискусија за оваа сезона 2017/8 се одржа во четврток, 5.10.2017 во 18…

Прво седмично предавање и дискусија за генерација 2017/8

  Првото предавање со дискусија за оваа сезона 2017/8 одржa професор Биљана Ванковска, член на Советодавен…

Дваесетто и последно седмично предавање за генерацијата 2016/17

На 26 април, 2017 година се одржа последното седмично предавање за генерацијата 2016/17. Предавач беше Јован…

Пратеникот Зеќир Рамчиловиќ со предавање на Школо за јавни политики

Деветнаесетотто седмично предавање се одржа на 19.04.2017 год. (среда) со почеток од 18.00 часот во Хотел…

Македонски Обама или Платформа од Тирана

Македонски Обама или Платформа од Тирана Во очекување на резултатите од Локалните избори 2017 ЦИКП прашува како да ги освоите гласовите на другите? Центарот за истражување и креирање политики анализираше две студии на случај „Македонски Обама„ и „Непотребно глумење патриотизам„ како и…

Во проектот Smart Start се одржаа и првите менторски средби

Во проектот Smart Start се одржаа и првите менторски средби Се одржаа и првите менторски средби помеѓу: социјалното претпријатие Хумана и Adora Engineering / Адора Инженеринг Скопје, креативно едукативниот центар за деца Жабец со Окта и велосипедскиот центар Педала со Стопанска банка – На ваша страна#smasrtstart4u cc: Adora Engineering…

Продолжен повикот за учество на Школата за jавни политики |Мајка Тереза|

Продолжен повикот за учество на Школата за jавни политики |Мајка Тереза| Повик за учество на Школата за jавни политики |Мајка Тереза|   Во тек е уписот за осмата генерација (2017/2018) студенти на Школата за jавни политики Мајка Тереза, организирана од Центар за истражување и креирање политики (www.crpm.org.mk),…

Today in Brussels, CRPM promoted the study on Industrial relations in Macedonia

Today in Brussels, CRPM promoted the study on Industrial relations in Macedonia Today in Brussels, CRPM promoted the study on Industrial relations in Macedonia, in the frames of the EU funded project “Industrial Relations in Central and Eastern Europe: Challenges Ahead of Economic Recovery” See our short video…

Бучен Козјак и Пакомак го препознаа доброто во социјалните претпријатија

Бучен Козјак и Пакомак го препознаа доброто во социјалните претпријатија Расте бројот на домашни компании кои даваат поддршка за развојот на социјалните претпријатија во земјата. Бучен Козјак и Пакомак се дел од компаниите кои во рамки на проектот Смарт Старт во јуни оваа година беа прогласени за Добри…

Brand Management – a new chapter in the training cycle of Smart Start project

Brand Management – a new chapter in the training cycle of Smart Start project

Бренд менаџмент – ново поглавје од обуките од проектот Смарт Старт Од 08-09.02.2017 во Берово се одржа шестата…

ИЗВЕШТАЈ / РАБОТИЛНИЦА – ЕФЕКТИВНИ ЈАВНИ УСЛУГИ И ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ НА ЛОКАЛНО НИВО

ИЗВЕШТАЈ / РАБОТИЛНИЦА – ЕФЕКТИВНИ ЈАВНИ УСЛУГИ И ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ НА ЛОКАЛНО НИВО

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) во рамките на проектот финансиран од Европската Унија ,,Застапување за отворена…

РАБОТИЛНИЦИ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ СО УЧЕНИЦИ ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ОД ГРАД СКОПЈЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „МАРТ – МЕСЕЦ НА ЖЕНСКИ ПРАВА“

РАБОТИЛНИЦИ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ СО УЧЕНИЦИ ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ОД ГРАД СКОПЈЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „МАРТ – МЕСЕЦ НА ЖЕНСКИ ПРАВА“

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) во периодот од 15-ти до 19-ти февруари, организира и одржа пет…

На ТВ Телма промовирaвме две Смарт Старт социјални претпријатија – ХубИТ и ХуманаС.

На ТВ Телма промовирaвме две Смарт Старт социјални претпријатија – ХубИТ и ХуманаС.

#smartstart4u Камера ! Акција ! Денеска, во рамки на Утринска на Телма / Utrinska na Telma, промовирaвме две Смарт…

Продолжуваме со менторските средби во рамки на проектот „Смарт старт“.

Продолжуваме со менторските средби во рамки на проектот „Смарт старт“.

Македонка Коцева од социјалното претпријатие „Виножито“ се сретна со својата менторка – Анита Спaсовска, генерална менаџерка на млекарницата Bucen…

Ви го претставуваме второто СМАРТ СТАРТ социјално претпријатие „Виножито“

Ви го претставуваме второто СМАРТ СТАРТ социјално претпријатие „Виножито“

#smartstart4u Ви го претставуваме второто СМАРТ СТАРТ социјално претпријатие „Виножито“ кое започна со работа пред само 7 дена.…

Our Videos
 • SOS публикација 2

  SOS публикација 2

  View All

 • СОС публикација

  СОС публикација

  View All

 • Albanian version Obama vs. Tirana

  Albanian version Obama vs. Tirana

  View All

 • Obama or Tirana

  Obama or Tirana

  View All

 • Македонски Обама или Платформа од Тирана

  Македонски Обама или Платформа од Тирана

  View All

 • МАКЕДОНСКИ ОБАМА ИЛИ ПЛАТФОРМА ОД ТИРАНА: Патоказ кон интегративен изборен модел за унапредување на етничките односи

  МАКЕДОНСКИ ОБАМА ИЛИ ПЛАТФОРМА ОД ТИРАНА: Патоказ кон интегративен изборен модел за унапредување на етничките односи

  View All